F o r v e n t n i n g

February 2nd, 2017 | Posted by Seri Linn Erlandsen in Uncategorized

img_1717

Han ble med henne hjem, hun tok ham med hjem. De elsket, de knullet og de kysset etterpå. De sovnet. De våknet og lo. Han måtte gå, pliktene ventet, de kysset – og frem til nå visste begge at dette var en deilig one night. Helt til han spurte på vei ut: Kan jeg få telefonnummeret ditt?

Det han ikke forstår er at det er akkurat her, nettopp her, han blir drittsekken. For han er dette bare en deilig måte å avslutte det hele på. Rommet blir så lett når han spør om telefonnummeret, de får dette lille rykket i munnviken som blir et lite smil, det blir så fint å gå etterpå.
Han har ingen intensjon om å ringe, ikke henne i hvertfall, – eller kanskje? Nei, hadde han likt henne godt nok, hadde han aldri gått.
Hun blir overrasket av spørsmålet og tenker: Kult. Telefonnummeret, ja, hvorfor ikke? Kanskje man kan starte noe fint på en one night stand?
Forventning er skapt, håpet går over til venting, så til skuffelse og deretter til jævla drittsekk. Det han aldri forstår er at det er ikke knullet som er problemet, ikke kysset, ikke det at han går, men fem korte ord som blir et spørsmål som lager en forventning. Det er det som gjør ham asshole: Det falske håpet.
Noen er gode på å lage forventinger som aldri innfris. Jeg ringer i morgen, vi må møtes snart, ja, vi må ta en middag, ja, kommer i løpet av uka osv. Fraser man slenger ut for å lette på stemningen, for å få mindre dårlig samvittighet. For å få mennesker til å føle seg viktige, for å avslutte samtalen slik at man føler seg mindre dum når man går, eller lignende.

Man blir skuffet, såret, forbannet og lei seg når noen lager en forventning som ikke innfris. En kan miste venner om en ikke er i posisjon; posisjon fordi en er ettertraktet, eller fordi en holder løfter akkurat passe nok ganger til at andre håper at dette er den gangen du holder løftet. Så den det blir vanskeligst for er hos den som lover, fordi det lager stress. Unødvendig stress av å enda en gang ha lovet noe man vet ikke kommer til å skje. De unødvendige forventningene, den unødvendige dårlige samvittigheten, samt stresset for å unngå de en har laget forventning hos.  En blir en som lyver for å dekke over….!
Føler du deg litt truffet? Da kan vi lett snu dette med enkle grep og/eller teknikker, og du kan bli en bedre utgave av deg selv ✔️
1) Registrer hvor ofte du sier ting du ikke holder.
2) Bli bevisst på stresset det gir.
3) Lag en setning du kan avslutte med, og som du øver inn. Det skal ikke være et løfte, med mindre du mener det.
4) Registrer hvordan det kjennes inne i deg når du ikke gir løfter, og registrer hvordan venner ser på deg.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.

Menu Title