Avhengighet

October 19th, 2016 | Posted by Seri Linn Erlandsen in Uncategorized

image

 

Hva har sosialemedier,pokemonn go, tinder, heroin, trening og poker til felles? De er alle eksempler på noe vi kan bli hekta på..avhengige av.

Hvorfor blir vi mennesker så fort hekta på ting?

Vi mennesker har en avhengighets tendens, og det viser seg at om en slutter med en avhengighet så overfører vi den til andre ting, dessverre. Det gamle ordtaket; summen av lastene er konstant, viser seg å være bekreftet av forskning. De tingene vi blir avhengige av treffer et lyst senter, som er et grunnleggende motivasjonssenter som ligger dypt nedi hjernen vår. Uansett hva vi blir avhengig av så treffer det dette senteret.

Når er avhengighet et problem? Når du mister kontrollen og innskrenket det alminnelige liv. Det styrer det du gjør. Du mister interessen for andre ting du likte.

Kan du bli frisk, bli kvitt avhengigheten? Om en F.eks har vært skikkelig hekta på rus, så handler det først og fremst om å komme deg av det du hekta på  og erkjenne at en har dette problemet. Avhengigheten vil alltid bli din medgift, baggasje. Terapi kan hjelpe deg til å ta kontroll over lysten, men lysten på vil du alltid ha. Du må finne ut hva som er viktigst, leve ut avhengigheten eller livet uten. Hvordan blir du den beste utgaven av deg selv. Dessverre så er det slik at det blir litt sort hvitt om en skal slutte med en avhengighet. Det er sjeldent noen klarer F. Eks å spille litt, ruse seg litt. Du må være villig til aldri å gjøre det igjen. Å gå på en “smell” er helt vanlig og kan være med på å skape motivasjon til at neste runde. To skritt frem og ett tilbake er helt vanlig. Fortvil ikke…

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.

Menu Title