K o n s e K v e n t

September 12th, 2016 | Posted by Seri Linn Erlandsen in Uncategorized

image

Er du som meg og kjenner at du skulle ønske at du er konsekvent når det kommer til barna dine? Jeg tar meg ofte i at jeg setter opp regler som jeg ikke klarer å overholde, eller belønning/straff metoden som ofte ender opp med at jeg ikke gjennomfører straffen, eller at straffen blir minsket. Dette fordi jeg ikke har krefter til å gjennomføre straffen samt at jeg svak for mine forhandlingsbarn. Jeg har den siste tiden jobbet med å bli mer bevisst på hvor ofte jeg overholder eller ikke overholder reglene jeg lager eller hvor ofte jeg faktisk står i de konsekvensene. Svar; ikke så ofte som jeg trodde. Svaret ga meg motivasjon til å endre måten jeg setter regler eller konsekvenser på. Og det anbefaler jeg til dere andre også.

  • Bli bevisst på hvilke regler dere har, og sammen med familien lag kjøreregler  som dere henger opp. Ha få regler slik at dere kan overholde dem. Begynn gjerne med 3 hovedregler.
  • Vær  konsekvent på de få reglene dere har istedenfor å ha mange regler som blir litt “halfas”.
  • Den siste men viktigste, ikke lag konsekvenser som går ut over deg selv. Dvs om du sier at om dere ikke kommer hjem på tiden blir det ingen iPad. Så går denne konsekvensen ut over deg selv fordi du sannsynligvis er sliten og trenger ro. Du må i den tiden  barnet hadde vært rolig foran en iPad sysselsette den/dem. Velg heller noe som gagner deg selv. Rydde opp etter maten. Vaske noe, hjelpe søster eller bor osv.

Oppsummering: for å bli mer konsekvent,  lag ikke konsekvenser som går ut over deg selv……

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.

Menu Title