Trening = Lykke

August 24th, 2016 | Posted by Seri Linn Erlandsen in Uncategorized

image

De som begynner i terapi hos meg blir som regel oppfordret og utfordret til trening eller fysisk aktivitet. Vi begynner alltid utifra klientens eget utgangspunkt. Hvorfor? Fordi vi utløser endorfiner ved trening og endorfiner utløser lykkefølelse.

Kroppen produserer endorfiner når vi ler, ved seksuell aktivitet, når vi har smerter, men fremfor alt når vi bedriver fysisk aktivitet.

Hormonet endorfin er nesten alltid til stede når vi er i godt humør. Noen kaller endorfiner for ”lykkehormon” eller ”kroppens eget morfin”. I store doser kan endorfiner gi oss en følelse av ekstase eller eufori.

Det beste er å være i fysisk aktivitet i minimum 20 minutter. Med fysisk aktivitet mener jeg muskelsammentrekninger. Jo kraftigere sammentrekningene er, jo mer endorfiner utløses. Endorfiner kan også utløses ved annen sansestiumuli som eksempelvis elektrisk stimuli av musklene og ved akupunktur.

Det kan være jogging, sykling, skigåing, kraftig vektløfting og andre aktiviteter som innebærer høy stimulering av musklene. Endorfiner er alltid til stede i kroppen vår selv når vi ikke bedriver fysisk aktivitet. Det utløses litt hver gang vi ler eller gjør andre hyggelige aktiviteter. Vi kan også utløse endorfiner mens vi gjør andre morsomme ting, som å leke med ungene. En omgang på fotballbanen, en svømmetur i bassenget eller løpe.

Så folkens, prioriter litt aktivitet!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.

Menu Title