“Blå Mandag”

August 1st, 2016 | Posted by Seri Linn Erlandsen in Uncategorized

image

Er du en av de som i dag sitter og har blåmandag,  ferie blues? Da er det ikke fordi det er noe galt med deg, det er helt normalt. Det er en grunn for hvorfor begrepet er oppfunnet.

Når  vi kommer hjem fra ferie eller det at en periode er over, så er det helt vanlig å kjenne seg litt vemodig. Det kan nesten føles som en liten depresjon. Første arbeidsdag er ikke bare tung fordi du måtte stå opp tidlig og ikke vant med å gå på jobb, men også fordi det er en liten sorg når noe fint er over.

Hvordan komme seg fort over denne følelsen? Du kan velge hvordan du har det! Det er tankene dine som styrer følelsen ikke omvendt! Fokuser på det som kommer, tenk på planer du har for fremtiden og hvilke nye utfordringer du skal ha de neste månedene. Gjør endringer,  bruk denne perioden til å fokusere på hva du vil, fremfor å fokusere på at det er trist at det er over.

For dere som har barn så er det viktig å vite at har du det litt tungt, så har barna dine det også. Snakk med dem, snakk om alt det fine som kommer og gjerne mimre om ferien. Snakk om at det er lov å synes at det er trist at det er over men tenk at nå skal du……….osv.

Jeg vet også at mange ikke har hatt en fin ferie, som ikke gruer seg til å komme tilbake til jobb, eller ikke har hatt ferie. Dere kan nå kose dere med at; endelig er det ikke jeg som har det tungt….

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.

Menu Title