L e t t e l s e

November 12th, 2015 | Posted by Seri Linn Erlandsen in Uncategorized

 

image

Tidlig i mitt terapeutiske virke var jeg tydelig på at jeg ikke ønsket å bruke ordet lykke, grunnet at jeg har ment at det er en øyeblikks følelse ( se tidlige innlegg for begrunnelse av utsagn). Likevel ser jeg at ordet lykke sniker seg inn i terapirommet og bloggen. Derfor blir jeg så glad når jeg leser om personer som minner meg på at dette ordet ikke er så bra å strebe etter. I VG helg ble Henriette Stensrup spurt om når hun var mest lykkelig, hvor hun svarte at hun ikke er så glad i ordet lykke, men er mer opptatt av å finne lettelse i hverdagen. Lettelse over det som ikke gikk galt, lettelse over at alt ordnet seg. Jeg har ikke tenkt på ordet lettelse som erstatning for ordet lykke men ble straks inspirert til å nå ta det i bruk. Selv har jeg brukt ord som glede, harmoni, godt liv, tilfreds osv og mest av alt ønsker jeg å oppnå indre ro.

Kan du utfordre deg selv til å finne ord som erstatter lykke og søke det istedenfor å søke å bli lykkelig. Vær bevisst på å erstatte ordet lykke med et annet ord og vær kkritisk til verden rundt som prøver å få deg til å strebe etter å bli lykkelig. Kjenner du noen som er lykkelige?

Personlig har jeg lettere for å oppnå indre ro enn lykke følelse, og det er godt nok for meg. Heller kjenne indre ro hver dag, enn å strebe etter lykken som så sjeldent inntreffer og varer over lang tid.

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.

Menu Title