LEVE

November 25th, 2014 | Posted by Seri Linn Erlandsen in Uncategorized

 

image

Da jeg leste om Gunhild Stordalens alvorlig sykdom, ble det nok en gang bekreftet at sykdom kan ramme alle. Rik eller fattig, sunn eller usunn, trent eller ikke trent, glad eller deprimert, kjent eller ikke kjent har ingen betydning for om en ulykke eller sykdom kan ramme deg. Dette bør bli en ny påminnelse om at vi må gripe dagen. LEVE med store bokstaver.

Jackson Brown sa hos Skavland i går, det eneste vi eier er øyeblikket .  Vi kan ikke leve i fortiden og vi kan ikke leve i fremtiden, men vi kan leve i nåtiden. Hva betyr det å leve for deg? Å leve det livet en ønsker finnes det ingen oppskrift på, samfunnet, venner, familie skal ikke bestemme eller fortelle deg hvordan du ønsker å bruke tiden din. Du må spørre deg selv hva vil jeg. Er du heldig lever du det livet du ønsker å leve, men de fleste har kanskje ikke engang spurt seg selv om en lever slik en selv vil. Noen får kanskje et svar som er å slappe mer av, bruke mer tid på seg selv, familie eller komme seg mer ut. Det er ingen fasit, men still deg  disse spørsmålene; Hva betyr det å LEVE for meg?

Hva gjør du av dette i dag og hva må til for å få det du mangler?

Hva er mulig å få til? Er det noe du må justere? Det er ikke vits å ha innhold som du aldri reelt kan oppnå, da vil du lettere føle at livet ikke blir LEVD.

Jeg hadde en klient her om dagen som ønsket å være mer spontan, men følte at kona holdt han tilbake. Det ble alltid så mye spørsmål og planlegging hver gang de skulle gjøre noe. Jeg spurte ham om han kunne gi meg et eksempel. Han svarte at han kunne tenke seg å pakke sekken ta fly til Toscana, kjøpe seg en sykkel og begynne turen hjemover. Ingen plan, kun kart kompass, sykkel og penger. Veien ble til mens de syklet den… Jeg spurte om han hadde en reell mulighet for denne ideen, og svaret var ja, men da måtte han gi opp andre ting som han ikke trodde han var villig til. Ved å reflektere på denne måten kom han frem til at det som regel ikke er konen som stopper hans spontanitet men hans egne begrensninger som ansvar for jobben økonomiske prioriteringer osv.  vi fant sammen en modifisert utgave av dette ønsket som han følte var en del av det som var å LEVE for han og som var mulig å gjennomføre.  Han kom også frem til at han nok sannsynligvis ikke er så spontan som han tror, men at spontanitet er noe han trenger mer av for å LEVE.

Modifiser drømmene dine til reelle muligheter da har du størst sjanse til å føle at du LEVER.

Lykke til med oppgaven og lykke til Gunhild med ditt livs kanskje største kamp!

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.

Menu Title