Trøtt?

October 29th, 2014 | Posted by Seri Linn Erlandsen in Uncategorized

image

Derfor blir du ekstra trøtt om vinteren.

Når det er mørkt og kaldt ute er det ikke like fristende å komme seg på treningssenteret, og det er lett å falle for fristelsen og lage noe usunt til middag. Men det er ikke bare mangelen på mosjon eller den usunne maten som gjør at du føler deg trøtt om vinteren.

Vanlig tretthet

Det er veldig vanlig å føle seg mer trøtt om vinteren enn på sommeren. Grunnen til dette finnes i hjernen vår.

Melatonin er et hormon som produseres i hjernen, og det kalles ofte søvnhormonet. Produksjonen av melatonin starter når det er mørkt, mens lys stanser produksjonen og melatoninen vi har i blodet brytes ned. Melatonin gjør oss trøtte og søvnige, og er nødvendig for at vi skal sove godt om natten.

I Norge har vi lite dagslys om vinteren, noe som gjør at vi produserer mer melatonin. Resultatet er at vi blir mer trøtte, og sliter med at energinivået er lavt lenge før vi skal legge oss.

Mange sliter også med at slappheten fortsetter utover våren, noe som kalles vårslapphet eller vårtretthet. Det kan ofte ha sammenheng med at du sitter innendørs når solen skinner, og derfor ikke får utbytte av solens velgjørende stråler.

Hva kan du gjøre for å forebygge?

Du kan kjøpe produkter på apoteket, du kan skaffe deg lys lampe, ta litt sol og sist men ikke minst motivere deg til aktiviteter som vil gi deg energi om du kommer deg ut…

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.

Menu Title