Viljestyrke!

August 26th, 2014 | Posted by Seri Linn Erlandsen in Uncategorized

 

image

Viljestyrke  er viktig i mange sammenhenger, det er spesielt viktig om en ønsker endring. For å endre noe må en ha styrke. Jeg deler viljestyrke inn i;

JEG VIL

JEG SKAL IKKE

JEG VIL HA

Vet du dette,  vil du klare å bli en bedre versjon av seg selv.  Men vet du?

Å klare å være viljesterk er utrolig vanskelig, de fleste feiler mange ganger, men det betyr ikke du at du skal gi opp, men du bør kanskje analyser eller bli bevisst på hvorfor du feiler.

Øvelse;

Se for deg selv i en situasjon hvor du din viljestyrke blir utfordret. du føler at det er hardt å klare å være viljestyrke, hva gjør det vanskelig?

Beskriv for deg selv den svake og sterke siden, hva sier de til deg? Hva ønsker den impulsive delen i deg?  Hva ønsker den visere versjonen i deg?

Prøv i en dag å notere deg hvilke valg du tar basert på din viljestyrke.

Det er bevist at meditasjon øker kontroll og viljestyrke. Mediter gjerne 1-5 min hver dag. Om du trenger råd til meditasjon se tidligere innlegg. Du kan også følge meditasjonsprogram på YouTube eller du kan meditere slik som jeg foreslår under, en veldig enkel men effektiv versjon.

Sett deg godt til rette i en stol, sitt med bena godt plantet på bakken, ha hendene på lårene og kjenn at du slapper av i skuldrene. Fest blikket i et punkt i veggen, eller lukk øynene. Pust inn gjennom nesen og ut gjennom munnen, følg pusten din inn gjennom nesen, ned i lungene og ut igjen. Hold fokuset kun på pusten, ikke la noen andre tanker komme inn, prøv etter 5 pust om du bare kan la tankene flyte. Om du tar kontroll over tankene og begynner å tenke på logistikk, middag eller erfaringer, gå tilbake til å følge pusten inn og ut. Ikke gjør øvelsen mer enn 1-5 min i begynnelsen. Feile er vanlig, ikke vær lei deg , for klarer du å oppfatte at du feiler har du også kontroll og mulighet til å gå tilbake til fokuset.

Lykke til….

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.

Menu Title