Vi er som vi er for en grunn!

August 7th, 2014 | Posted by Seri Linn Erlandsen in Uncategorized

image

I løpet av ferien har du sikkert vert med mennesker du kjenner godt over flere dag er. Du har sikkert oppdaget nye sider ved dem på godt og vondt. Du har kanskje irritert deg over hvordan venner oppdrar barnene sine, eller hvordan besteforeldre kommenterer eller rytmen til venner som er helt ulik din egen eller drikkevannet til de du reiser sammen med, eller hvordan mannen ikke bidrar eller hvordan vennen din egentlig snakker til ektefelken sin.

Vi mennesker har lett for å irritere oss over andre, spesielt når andre gjør ting helt andelrleseds enn oss selv. Vi liker best å omgås mennesker som er like, da  blir vi ikke minnet på om det vi selv gjør er riktig eller galt.  Da kan vi leve fornøyd uviten om at det finnes andre måter å gjøre det på som kanskje er bedre. Heldigvis blir vi tvunget til å være med folk som er forskjellige og derfor utfordret til å stille spørsmålstegn til det man har valgt å gjøre.

Når du irriterer deg har du sikkert prøvd ut strategier som å bite det i deg eller sagt ifra på både en fin og kanskje litt ufin måte. Har dette noen gang ført frem? Har du fått det bedre? Hva var intensjonen din? Hjelpe dem eller lette på egen frustrasjon?

Jeg tror at med mindre den/de du irriterer deg over ber om hjelp, så bør du bite det i deg. Et godt råd for å klare det er å se på hvorfor det er slik. De er som de er for en grunn, hvorfor er svigermor som hun er, hun er gjerrig for hun kommer fra dårlige kår, eller venninnen som er overhysterisk fordi hun har en mor som stakk av, eller venninnen som vasker deg ut av hytta for hun har en mor som hadde støv på hjernen osv. Vi er som vi er utifra det vi kommer fra. Prøv å forstå hvorfor venner familie gjør det de gjør og du vil irritere deg  litt mindre.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.

Menu Title