Finn fokus

June 16th, 2014 | Posted by Seri Linn Erlandsen in Uncategorized

image

Hver dag er vi utsatt for tidstyver. Vi er blitt sjonglerende multitaskere og som har  flakkende oppmerksomhet og dårlig hukommelse.

Om du kan si at du er en av disse, still deg spørsmålet, vil du være en slik venn, kjæreste, foreldre, barn eller besteforeldre? Eller kanskje still deg selv spørsmålet vil du ha en slik venn, kjæreste…osv om ikke, prøv å bli mer tilstede. Gjør heller ting litt sjeldnere men vær tilstede når du er på besøk, møter, foreldresamtale osv. Ikke si ja til mer enn du klarer. Da vil du bli en som ikke er der for noen….bare tilsynelatende.

Tren deg på å ha en samtale om gangen, snakker du med noen, ikke svar på mobil, Mail osv bli en som ikke alltid svarer, da går forventningen ned, og du reduserer stress. Du ringer tilbake, så enkelt så vanskelig…

Skru på fokuset når det trengs, slapp av i pauser…

Bli en god lytter, mennesker som når høyt er gode lyttere, bli en du også. Hold fokus, speil det du hører, test ut hvilken effekt det har for deg, den du snakker med og effekten, kanskje du blir overrasket…

Ikke svar på telefonen i farta. Ha tid når du svarer…

Tren på å gjøre en ting til dagen litt roligere enn du ellers ville gjort den, sett ned tempo, skrell potetene litt saktere, gå til bilen, trikken, bussen litt saktere, spis skiven din litt saktere, puss tennene litt saktere.. En så enkel ting kan redusere stressnivået i hverdagen….

Bevisthet på hva du gjør eller ikke gjør, er ofte nok til å kunne gjøre en forskjell som gjør en forskjell.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.

Menu Title