Ensomhet!

June 11th, 2014 | Posted by Seri Linn Erlandsen in Uncategorized

 image

Ensomhet har vert et tema som klienter har bragt opp denne uke, som før. Hørte også på et intervju i dag med en fastlege  som sa at ensomhet var den nye folkesykdommen.  hos mange var det prinsen som  og det fine været Som fremkallet følelsen av ensomhet. Når denne følelsen kommer er det lett å bare se alle de som sitter i grupper og har det koselig sammen, de legger ikke merke til de som går alene eller de andre som sitter inne, eller de som er ensomme i tosomhet eller ensomme i grupper. Ensomhet er ikke gjengs med det å være alene. Når en har en følelse, er det det vi ser rundt oss, vi finner tegn som bekrefter hvordan vi har det. Det er en form for selvskaping. Hvorfor kunne ikke instinktert i oss vært å finne ubevisste eller bevisste bekreftelser. Da hadde vi hatt det mye bedre. Hvorfor motarbeider hjernen og kroppen vår oss? Det er  et langt svar og forskjellige teorier, men et svar er at det ligger i oss fra den dagen vi var jegere, da vi måtte være på allerten for bytter og for at byttet ikke skulle ta oss. Da lette vi etter signaler. Og evolusjonen  er ikke kommet lengre enn at dette fremdeles sitter i oss.

Hordan bli mindre ensom, eller hvordan komme seg ut av ensomhetsfølelsen?

Når en føler på ensomheten er det viktig å finne ut hvorfor, er det fordi at en er reelt ensom? Da må en aktivt gå inn å få større nettverk, finne likesinnede eller organisasjoner som en føler seg hjemme i. Om fornuften sier at en ikke er ensom, at det er en uforklarli følelse som skyller inn når f.eks  avtaler blir avlyst, inogen som tilfeldigvis ikke kunne denne dagen osv,  da er det lurt å finne ut hvorfor dette vekker ensomhet i deg. Still deg selv spørsmål.  Hvilket minne eller erfaringer er det som melder seg. Finn ut hvorfor følelsen kommer. Da kan en fortelle seg selv dette svaret når ensomhetfølelsen  kommer slik at du roer deg selv ned med fakta… f.eks si til deg selv; når jeg kjenner denne følelsen er det fordi at da jeg var barn, fikk ikke jeg være med, jeg var alltid litt utenfor, så når jeg ikke blir invitert som voksen, selv om jeg nå har mange venner vil dette vekke sterke følelser i meg. Ta deg sammen , husk du har mange venner, gjør noe annet, ringe noen, gå på trening eller gå en tur, eller bare sett deg foran tv’en med en stor godte skål med god samvittighet.

Si det til deg selv så mange ganger at kroppen begynner å kjenne at kroppen kjenner på fakta og ikke bare lytter til følelsen.

Du kan ikke endre følelsen uten å endre tankene dine….

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.

Menu Title