Oppdragelse

May 11th, 2014 | Posted by Seri Linn Erlandsen in Uncategorized

1727386-10-1387547156856

I dag hadde vi besøk av en venn av meg og datteren min, vi oppdaget etter en liten stund med stillhet at noe var på færde. Da vi gikk ut i gangen hadde de tegnet ned veggene med tusj. De fikk kjeft og beskjed om å vaske…Mens vi spiste middag kjente vi på at de ikke hadde lært noe, de var oppesen og svarte oss.. da tok vi tak, vi ble med dem ut vasket veggene, de måtte gå hver til sitt og de måtte være på rommet helt til de skulle sove.

Jeg var på vei til å la komforen, latskapen, hygge over å ha en veninne på besøk ta over for oppdragelsen, jobben med å være en god mor.

Senere på kvelden kom en annen veninne innom, jeg fortalte hva som hadde skjedd og da sa hun til meg noe som burde vært innlysende for meg privat og proffesjonelt. Hun sa, kjeft er ingen læring, det er et utløp for foreldres frustrasjon, barn lærer av konsekvenser, belønning og speiling.

Jeg kjente da på tilfredstillelse over at jeg hadde valgt å være en god mor. Jeg følte mestring ved å være streng..ingen dum følelse..

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.

Menu Title