Hvorfor husker vi det negative best?

March 26th, 2014 | Posted by Seri Linn Erlandsen in Uncategorized

image2331144x

Da jeg leste blogginnlegget til Gizmolinas, ( nederst i innlegget, er det utdrag fra hennes innlegg eller se bloggen Gismolinaz)   ble jeg inspirert til å lage et innlegg om hvorfor vi husker det negative mer enn det positive. Det er faktisk bevist at vi husker det negative 6 ganger bedre enn det positive.

 At vi husker det negative mer enn det positive, skyldes fysiologisk og psykologsk.

Hjerne bearbeider positive og negative hendelser i forskjellige deler av hjernen. Negativ informasjon krever mer tenkning, og vi bearbeider den grundigere. Vi grubler mer på negative hendelser og tilbakemeldinger og vi snakker om den med flere ord. Derfor husker vi det negative mer enn det positive. Det blir som når vi pugger til eksamen. En pugger  rett og slett det negative og vi lager knagger altsåflere huskeregler på det negative enn det positive. Vi gir det større plass i hjernen vår. Vi forteller det til flere, og vi har letere for å fortelle det til flere. For om en skulle være så innbilsk å fortelle noe positivt, så er en redd for å være innbilsk…

Eksempler hentet fra forskining:

Tape penger, avvist av venner og få kritikk har større påvirkning på oss enn å vinne penger, få venner og få ros. Barn selv med god oppvekst vil ha flere negative minner enn positive.Mange gode hendelser kan overvinne den psykologiske effekten en dårlig hendelse har. Så har du en dårlig hendelse, gjør flere gode…

 

En god retningslinje er at vi alle engasjerer oss i flere hendelser av godhet- mot andre og oss selv- slik at vi balanserer ut verden….

 

 

 

 

Gooodmorgon tisdags-snäckor!

Att blogga om pengar, att man vill bli smal och dessutom brun upprör alltid och skapar alltid livliga kommentarer, det vet jag som bloggat i snart 7 år men ibland struntar jag i det och skriver om det ändå, som i går kväll tex.  Men med det inte sagt att jag har lust att ta skit för tyvärr så går elaka stickade kommenatarer in på mig. Vi bloggare kan få 1790 snälla peppande kommentarer men så kommer den där ena som av någon märklig anledning måste få ut sin personliga agression / irritation / missnöjdsamhet genom att kasta skit på mig och tro mig. Det är den kommentaren som jag sen sitter igjen med hela dagen. Tyvärr! Tragiskt men sant.

Men – jag ska hålla fokus i dag, blicka framåt, tänka glada tankar, läsa alla f.i.n.a. kommentarer som trillar in, hoppa över de tråkiga och blogga härliga soliga vackra inlägg hela dagen lång. De ska bli som glittriga bomber in i denna grå tisdag. Så nu kör vi. Först ut: vackra Gisele för magasinet Porter.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.

Menu Title