For å still krav må en vite…

January 27th, 2014 | Posted by Seri Linn Erlandsen in Kognitiv terapi

what-do-you-need

Forrige innlegg handlet om å stille krav, uttale hva en ser for seg osv. Hindringen for å stille krav er ikke bare frykten for resultatet som jeg skrev om sist, men også vite hva en ønsker. Hvilke krav må du selv stille for å få det bra?Hva trenger jeg?

Er du god på å vite hva du trenger for å ha en fin hverdag, hva trenger du av dine kollegaer, venner, familie, mann, barn osv….

Jeg vet at jeg har blitt bedre på å gi beskjed om hva jeg trenger, men på Lørdag var jeg sur nesten hele dagen før jeg ga besjed om at jeg trengte en time for meg selv hvor jeg kunne gå og trene, det var ikke før jeg kom hjem jeg oppdaget hvor glad jeg ble av denne ene timen som jeg hadde “krevd” og som ga positiv energi til resten av fam etterpå, som en domino effekt….

Det er ikke alltid en vet før etterpå hva en trenger elelr før det er forsent, men en kan ta lærdom, bli kjent med sine egne behov, lytte til hva en trenger. Og noen ganger være raus med partneren sin, for ofte kan du se hva han/ hun trenger og da er det flott om du kan si til den andre; kom deg ut, ta deg en joggetur, pils etc

Og ikke minst når den andre uttrykker et ønske prøv å ønsk den andre god tur, med å mene det…

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title