Er du god på å tilgi?

January 20th, 2014 | Posted by Seri Linn Erlandsen in Ukategorisert

tilgivelse+blogg+2012

Å ikke tilgi er å drive selvskading på seg selv. Du straffer deg selv mer enn den du ikke tilgir.

Å tilgi er å akseptere og  å gi slipp. Dette kan føles som noe av det vanskeligste en gjør, hele kroppen strider imot, alle ledd, muskler, celler. Men allikevel så er tilgivelse den eneste veien ut i friheten .

Det er vasnkelig å bare glemme, for selv om du tror du har det, vil det allikevel senere i livet komme tilbake til deg. Den eneste måten å få det ut av systemet på er ved å akseptere, kun da kan en kunne gå videre. Det er når du tilgir at personen ikke har makt over deg lengre. Tilgivelse blir klart lettere om motparten ber om tilgivelse, men det er ikke nødvendig for å kunne tilgi.

Det at du lar være å tilgi, gjør at du bærer rundt på smerte og  det blir vanskeligere for deg å være med på livets flyt. Straff og hevntanker dukker ofte opp i en slik prosess, men det gir bare en kortvarig lykke.

Jeg møter stadig på mennesker som ikke klarer å tilgi, og vi jobber med dette, men jeg vil trekke frem personer som jeg møter hver dag som har tilgitt, som jeg blir så imponert over. Mennesker som har opplevd store svik av sine foreldre som allikevel har tilgitt. Jeg tenker selv mange ganger hvordan fikk de det til. Men svarene er alltid,at om ikke ville de/det alltid hatt makten i livet mitt.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title