Svigermor…

January 15th, 2014 | Posted by Seri Linn Erlandsen in Ukategorisert

jul-slik+takler+du+svigermor

Svigermor kommer på besøk…

Uten å utlevere henne for mye, kan jeg jo bare si at det er som med mange andre, komplisert å ha svigermor på besøk. Og jeg vet ati alle realsjoner er 2 eller flere msk, så det er ikke hennes feil om det går galt, like mye min, for uansett så er jeg like rar,gal,grei,god,snill i hennes verden som hun er i min…

Så hva gjør en når relasjoner som er kommet for å bli, har en fare for å skjære seg?

Og jeg er ofte skomakerens barn, det er lett å hvite hva jeg skal anbefale andre, men går hjem og gjør det stikk motsatte…

Det jeg vet er at jeg kan ikke forandre andre, kun meg selv. så da er valget såre enkelt, enten beholde stolthet eller gjøre noen endringer som kanskje vil gjøre oppholdet/relasjonen bedre…

Det blir det siste, så i mitt tilfelle skal jeg prøve som følger:

Vi er veldig forskjellige i våre meninger, vi er fra to forskjellige generasjoner, vi kommer fra ulike verdier, måter å leve livet på, så når vi diskuterer så skal jeg prøve å unngå å debattere, jeg skal lytte, uten å måtte si min mening og om jeg sier den så skal det være uten ønske om å overbevise.

Jeg skal ikke oppføre meg slik hun ønsker i håp om å bli likt, men tilpasse meg henne om ønsket er husfred. Om ikke vil jeg bare ende opp med å bli skuffet.

Jeg skal ikke gå i forsvar på kommentarer om oppdragelse, husstell osv jeg skal si meg enig når jeg er enig…. Jeg må stå for den jeg er… Jeg må tåle å høre det.

En svigermor vil alltid se sin sønn, og alt han gjør. I stedenfor å fortelle henne alt jeg gjør, så skal jeg rose sønnen for alt han gjør… Vise henne at jeg ser ham..

Jeg skal gi komplementer, hvorfor ikke, ros kommer en langt med. Jeg skal ikke si ting jeg ikke mener, men si ting som er sant. Og hvorfor ikke, alle gamle fortjener å bli sett, og kanskje kommer det meg til gode…

Raushet har aldri  gitt en dårlig dominoeffekt…

 

ØNsk meg lykke til…

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title