KJÆRLIGHETSSORG

November 12th, 2013 | Posted by Seri Linn Erlandsen in Kognitiv terapi | Par terapi

T-11-02-AF-notis2

Kjærlighetssorg kan føles som verdens undergang. Følelsen kan være like sterk som om en har mistet noen. Jeg har hatt flere klienter som har oppsøkt hjelp pga kjærlighetsorg og da jeg leste dette intervjuet i VG med Jonas Kinge Bergeland (lege og komiker) ble jeg imponert over hans ærlige fremstilling av sin kjærlighetssorgsorg. Samtidig måtte jeg trekke på smilebåndet av alle de “gode” rådene han fikk. Det er vel kanskje ikke gode råd behøver å komme med som venn, men snarere være en god lytter.

Jeg vet derimot at sorgen må gå sin gang.  En overlever kjærlighetssorg og  samtidig kan en lære noe og gjøre deg bli sterkere. Jeg vet også at om stiller seg de riktige spørsmålene vil en komme fortere over den.

Kjenner du deg igjen i disse tankene:

Om jeg bare hadde…? Tenk om jeg hadde skjønt litt tidligere at…? Hva om jeg ikke hadde spurt om….?  Hva om jeg bare hadde….? Tenk om han kanskje kommer til å…?  Maste jeg for mye? Kunne jeg ha vært litt mindre pågående? Jeg burde ikke ha…?

Om du grubler på slike tanker vil du ikke komme deg ut av kjærlighetssorgen, men ende opp med å grave deg dypere ned, fordi det er ingen svar på disse tankene. Hvordan jeg vet det, er fordi  slike tanker ikke er basert på fakta ,men antagelser. Jeg vet at om du stiller deg spørsmålene, se under visjon (se øverst på bloggen), vil du finne tanker og svar på tankene om du TENKER TANKEN HELT UT….

jeg vil i morgen komme med et eksempel fra en samtale med en klient som hadde kjærlighetssorg

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title